Новини

Годишните награди „Специалист по здравни грижи на 2021 г“ бяха връчени в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“ | ИСУЛ

Новини

13.05.2022

Годишните награди „Специалист по здравни грижи на 2021 г“ бяха връчени в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“

Церемонията се състоя за първи път след 2-годишна пауза


Традиционните награди „Специалист по здравни грижи за 2021 година“ бяха връчени на официална церемония в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за първи път след 2-годишна пауза. Поводът е Международния ден на сестринството, а инициатор на награждаването Дружеството към Българската асоциация по здравни грижи (БАПЗГ) в столичната болница.


Тази година номинациите преминаха изцяло под знака на коронивирусната пандемия, която бушуваше съвсем до скоро.


Ето и победителите в отделните категории:


1.Медицински лаборант – „Професионалист на годината“ е медицинският лаборант Евдокия Михайлова.

2. Рентгенов Лаборант - „Професионалист на годината“ е Ваня Цветкова.

3. Медицинска сестра – „Професионалист на годината“ е Дарина Атанасова, която работи като медицинска сестра в Интензивното отделение на болницата.

4. Медицинска сестра – „Професионалист на годината“ е и анестезиологичната сестра Веселка Ниновска.5. Старша медицинска сестра - Ръководител „Здравни грижи“ на годината“ е Катя Велчева, старша сестра на Отделението по лъчелечение.

 Беше връчена и една специална, голяма награда, на БАПЗГ – за целия сестрински екип в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. От името на своите колеги я прие главната сестра на ИСУЛ - Катя Димова.

 

„Бих искала да ви благодаря за безкомпромисното качество, с което изпълнявате всекидневните си задължения“, каза г-жа Димова в емоционално обръщение към своите колеги. Тя не скри, че и в ИСУЛ, както и в цялата страна, медицинските сестри не достигат и това понякога утежнява работата им. Като потвърждение на думите й, анестезиологичната сестра Весела Ниновска, не можа да получи лично наградата си, тъй като по време на церемонията беше на своя пост в операционната.


Приветствие поднесе и изпълнителният директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Любомир Пенев, който връчи наградите в отделните категории. От името на БАПЗГ специалистите по здравни грижи бяха поздравени от Виолета Никова, председател на Дружеството на БАПЗГ в болницата.
Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"