Новини

Почина Проф. д-р Йордан Тодоров | ИСУЛ

Новини

19.07.2022

Почина Проф. д-р Йордан ТодоровС дълбока скръб съобщаваме, че на 18 юли 2022 г. внезапно ни напусна известният онколог и лъчетерапевт проф. д-р Йордан Тодоров – една от емблемите на Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Цели 44 години от трудовия му път бяха свързани с болницата.

 

Проф. Д-р Йордан Тодоров е роден на 7.04.1936 г. в с. Долни Луковит. Завършва гимназия в София, а след това и Медицинския университет в столицата. Четири години работи по разпределение в с. Миковица. След това за година и половина е част от екипа на тогавашното Министерство на здравеопазването. В Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ постъпва през 1966 г., при проф. Митров.

 

Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си, той оставя дълбока диря в историята не само на столичната болница, но и на лъчелечението в България като цяло. Днес многобройните му ученици продължават неговото дело и развиват Отделението по лъчелечение и метаболитна брахитерапия към Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

 

Поклонението пред проф. д-р Йордан Тодоров ще се извърши на 23 юли 2022 г. от 10:30 часа  в Ритуалната зала на Траурен комплекс „Мира“.

 

Дълбок поклон пред един голям човек и лекар!

 

От колегите