Клиники

д-р Г. Георгиев, дм, ИСУЛ
д-р Г. Георгиев, дм

2008 г. - 2010 г. – асистент към Катедрата по анатомия, хистология и ембриология към Медицински Университет – София

2010 г. - 2011 г. – хоноруван асистент към Катедрата по анатомия към Медицински Колеж – София

2013 г. - 2016 г. – хоноруван асистент към Катедрата по анатомия към Медицински Университет – София

2010 г. - 2015 г. –  специализант към Университетска болница по ортопедия “проф. Б. Бойчев”

2016 г. - до момента лекар в УМБАЛ “Царица Йоанна -ИСУЛ

Носител на ежегодната награда „Проф. Асен Златаров” за Млад учен за 2007 г., присъждана от Медицински Университет София.

Носител на ежегодната награда „Акад. А. Хаджиолов” за Млад учен до 35 години за 2010 г., присъждана от Медицински Университет София.

Завършена Гимназия с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ), гр. Плевен

Завършено висше образование по медицина в Медицински Университет София

2014 г. – АО Травма курс, Будапеща

2014 г. – АО Травма, Загреб

2014 г. – научна и образователна степен „Доктор” по ортопедия и травматология на тема “Клинико-морфологично изследване на гигантоклетъчния тумор на костта“

2016 г. – специалност по ортопедия и травматология, Медицински Университет София

2019 г. – сертификат хирургия на ръка

2022 г. – научна степен „Доктор на науките” по ортопедия и травматология на тема “Нова епилигаментарна теория за оздравителния процес на медиалната колатерална връзка и невъзможността за такъв при предната кръстна връзка на колянната става” Медицински Университет София

Над 200 публикации в реномирани международни и български списания, над 100 конгресни участия и над 500 цитации на трудовете си. Интереси и разработки - в областта на хирургията на горен крайник и оперативното лечение на широк кръг от вродени заболявания, деформации в областта на горния крайник, акушерска парализа, спастична ръка, дегенаративни заболявания, болестти от пренапрежение, притискане на периферни нерви и др.

Публикации в едни от най-авторитетните списания в света в хирургията на горен крайник: Journal Hand Surgery (American Volume), Journal Hand Surgery (British Volume), Hand Surgery (Japanese Volume) и Chirurgie de la Main (French Hand Surgery Volume).