Клиники

Проф. д-р Добрин Константинов, дм, ИСУЛ
Проф. д-р Добрин Константинов, дм

проф. Добрин Николов Константинов, д.м.

Еmail: d.konstantinov@sbaldohz.com

Телефон: 02 930 70 36

Кратка биография:

Началник на Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, София. 

 Специалист по детски болести, клинична хематология и детска хематология и онкология. 

 Завършил е ВМИ – София през 1983 г. Професионалната си и преподавателска кариера започва в Научния институт по педиатрия (НИП), МА-София, като асистент в Клиниката по детска онкохематология, последователно преобразувана административно, в Национален център по детска онкохематология и в СБАЛ по детски онкохематологична заболявания, чийто управител е бил до вливането в УМБАЛ „Ц. Йоанна-ИСУЛ“ през 2015 г. 

 Има образователна и научна степен - Доктор по медицина, след защита на дисертационен труд на тема „Цитогенетични и молекулярноцитогенетични характеристики на острата левкемия при деца“. 

 Специализирал е по програмите за признаване на специалности в България и е преминал подготовка по детската хематология, онкохематология и трансплантация на хемопоетични стволови клетки в Австрия, САЩ и Великобритания. 

 Председател е на Сдружение “Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология“. Участва в ръководствата и е член на редица национални и международни научни организации, както е и експерт към МЗ, НЗОК и международни комисии. От 2007 до 2013 год. е бил представител на България в Педиатричната група на Европейската лекарствена агенция (EMA). От 2021 година е Главен редактор на списание „Педиатрия“. 

Има над 100 публикации в национални и международни научни издания, както и участия в наши и чужди научни прояви.