Клиники

Д-р Стойка Радева, д.м., ИСУЛ
Д-р Стойка Радева, д.м.

Д-р Стойка Радева е физиотерапевт в София с над 35 години опит. Създава собствен алгоритъм за лечение на болката при дискова болест в шийния и лумбален отдел на гръбначния стълб, лечение на мигрена, остеоартрит на колянната става и функционалния дефицит при пациенти с множествена склероза. Работила е по проблеми свързани с болката, с промени в централната и периферната нервна система, с проблеми в репродуктивните функции при жените, във вегетативната нервна система и др. Д-р Радева не преглежда деца.


ОБРАЗОВАНИЕ


Завършва Медицински университет София през 1985 г. Своята специалност Физикална и рехабилитационна медицина придобива през 1990 г. Преподавател е на студенти в курсовете Акупунктура - цикъл А, В, С, Д и преподавател по следдипломно обучение на лекари - “Лазертерапия” и основен курс по “Физикална и рехабилитационна медицина”.


КВАЛИФИКАЦИИ


- 1989 г. - Тримесечен курс по акупунктура по линия на СЗО в Улан Батор, Монголия;

- Завършени курсове по акупунктура, мануална терапия, лазертерапия, постизометрична релаксация;

- Научни статии в областта на рефлексотерапията при болни с обменни нарушения и заболявания на периферната и вегетативна нервна система;

- Над 10 публикации в български научни списания;

- Участие в множество научни форуми у нас и в чужбина, свързани с физикалната медицина, рехабилитацията и лечението на болката с преформирани и алтернативни фактори.


БИОГРАФИЯ


В периода от 1985 г. до 1987 г. д-р Радева работи в МБАЛ "Д-р Никола Василиев" Кюстендил. От 1987 г. е последователно асистент и старши асистент в Отделение по физикална терапия и рехабилитация на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", а от 2016 г. е Началник на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина в болницата и е част от екипа специалисти на МДЦ ИСУЛ - Царица Йоанна София.