Новини

Oртопеди  от световна величина ще обучават български специалисти за ставно протезиране | ИСУЛ

Новини

12.03.2024

Oртопеди от световна величина ще обучават български специалисти за ставно протезиране

Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще бъде домакин на едно от най-важните ортопедични събития в България за тази година. AO Recon  - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course ще се проведе на 15 и 16 март 2024 в София. Става въпрос за курс за ставно протезиране, част от програмата от събития на международно признатата Фондация АО, създадена да обучава ортопеди от цял свят в съвременните техники за лечение на фрактури. За четвърти път Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще бъде домакин на събитието, като предишните курсове бяха оценени много високо от представителите на фондацията и предизвикаха огромен интерес от страна на българските специалисти.

 

Председател на тазгодишния курс е световноизвестният ортопед проф. д-р Майкъл Хуо (Michael Huo), Далас, САЩ - водеш ортопед, члена на научния борд AO Recon.

От българска страна курсът се организира от проф. д-р Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и завеждащ Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София.

 

Сред чуждите лектори са едни от най-известните артропластични хирурзи в света:
проф. Филип фон Рот (Philipp von Roth), проф. Майкъл Лесли (Michael Leslie), проф. Майкъл Мюлер (Michael Muller).


 

Снимка: проф. д-р Майкъл Хуо и проф. Филип фон Рот по време на презентация

Ортопедите с опит и интереси в протезирането от България ще бъдат запознати с най-новите тенденции в оперативното лечение на комплексните и ревизионни случаи на тазобедрено и колянно ендопротезиране. Основен акцент на събитието е практическа част, където ще се разглеждат различни техники за ендопротезиране. Участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси и да коментират с известните лектори свои случаи от практиката. Те ще получат ноу хау как да вземат най-правилните решения преди и по време на операция.

 

За AO Recon
Световноизвестната АО Фондация е създадена през 1958 година в Швейцария с мисията да обучава ортопедите в съвременни техники за хирургично лечение на фрактурите. Понастоящем с над 200 000 членове, АО Фондация e най-голямата професионална организация в света. AO Recon е най-новият й отдел, отдаден на образование в областта на ставното протезиране.


 


За проф. д-р Майкъл Хуо (Michael Huo)
 Проф. д-р Хуо е водеш ортопед, член на Научния борд на AO Recon, водещ специалист в областта на артропластиката в САЩ. Хирург с дългогодишен практически и научен опит в сферата на ендопротезирането и ревизионното ендопротезиране. Проф. д-р Хуо е част от академичния състав на редица престижни университети като: Университета в Georgetown, Университета Yale, Университета Jonhs Hopkins и др. Дългогодишен член на Американската асоциация на ортопедичните хирурзи, част от Научния борд към Центъра за изследване на остеонекроза.

 За проф. д-р Пламен Кинов
Проф. д-р Кинов е началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ от 2013 г. През 2020 година той оглави и Катедрата по ортопедия и травматология към МУ – София. Той е един от най-добрите специалисти у нас в областта на ендопротезирането на тазобедрена и колянна става, минималноинвазивното ендопротезиране, ревизионното ендопротезиране. Специализирал е във водещи клиники в САЩ, Англия, Австрия, Германия, Швейцария и Италия. Член е на БОТА (Българска ортопедична и травматологична асоциация), СУБ (Съюз на учените в България), EFORT (Европейската Федерация на Националните Ортопедични Асоциации), AAOS (Американската асоциация на ортопедичните хирурзи), EHS (Европейската дружество по хирургия на тазобедрената става).

 

Кои са останалите гост-лектори:
Проф. Д-р Филип фон Рот
(Philipp von Roth) има над 15 години професионален опит в сферата на артропластичната хирургия. Практикува в Германия. Специализиран в частично и тотално колянно ендопротезиране - извършва над 600 коленни операции годишно. Участва в изработването на програмите на АО Рекон и участва като инструктор от създаването на структурата. Проф. д-р фон Рот натрупва голяма част от професионалния и научния си опит като ортопед в най-голямата болница в Германия - Charite Berlin. 

Проф. д-р Майкъл Лесли (Michael Leslie) е част от академичния състав на медицинския факултет към Университета Yale от 2010 година. През 2019 година е избран за ръководител на Клиниката по Ортопедия и Травматология в Yale School of Medicine и Yale New Haven Hospital. Участва като инструктор и преподавател в редица курсове в САЩ и чужбина. Инструктор към АО North America от 2020 година насам. 

Проф. д-р Майкъл Мюлер (Michael Muller) е експерт в миниинвазивното ендопротезиране на тазобедрена и колянна става, както и в комплексното ендопротезиране с над 4000 извършени интервенции. Д-р Мюлер натрупва голяма част от професионалния и научния си опит като ортопед в Charite Berlin.

 

AO Recon  - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course е първото от двете големи обучителни събития за българските ортопеди, което Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в лицето на проф. д-р Пламен Кинов организира през пролетния сезон. Международната конференция по ревизионно протезиране на тазобедрената става, на което именитият професор е съорганизатор заедно с Катедрата по ортопедия и травматология на МУ- София и Фондация за ортопедични изследвания, ще се проведе на 5 и 6 април 2024 г. Събитието, за което вече писахме, ще събере в столицата водещите български и европейски хирурзи, които ще дискутират своя опит в лечението на комплексните случаи на ревизионно протезиране.


ПРОГРАМАТА НА КУРСА можете да изтеглите от ТУК>>


ЗА РЕГИСТРАЦИЯ - ТУК>>