Новини

Kоледен концерт за децата, които се лекуват в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“
 | ИСУЛ

Новини

19.12.2022

Kоледен концерт за децата, които се лекуват в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“

„Поздравът ни за децата от Клиниката по детска онкохематология и дневния център към него, както и за децата от Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е готов. Ще се радваме да организирате, както миналата година, да стигне до тях и дано им донесе радост, усмивки и надежда.“ Това ни написа Зорница Стойкова. Тя е майка на дете от 4 „б“ клас с класен ръководител  г-жа Велислава Тасева на Националното музикално училище „Любомир Пипков“.


КОНЦЕРТЪТ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ тук>> 


За втора поредна година лекуващите се в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ деца получават поздрав от своите здрави връстници от музикалното училище като миналата година инициативата отново беше на Зорница Стойкова. Желанието на младите музиканти е да вдъхнат кураж и да разнообразят престоя на малчуганите, които не се имали техния късмет и трябва да прекарат празниците в болницата.


А ето кои са невероятните деца, които заедно със своите родители, отделиха време, за да зарадват нашите малки пациенти:

Лазар Димитров истински обича животните, математиката, плуването и да посреща всякакви предизвикателства.
Симеон Миланов обича музиката, животните, морето, а самолетите и летенето са неговата страст.
Маргарита Маргаритова обича да чете, обича котките и кучетата, планината и разходките в нея, както и да кара кънки.
Виктор Георгиев обича животните, мечтае да стане инженер и да строи сгради, самодостатъчни и с възобновяем ресурс, вълнува се от Космоса и устройството на света. Ще построи ракета, за да заведе майка си до Луната.

Филип и Вяра Ралинови обичат животните, музиката. Той играе футбол, тя обича да пее. Двамата заедно искат да обиколят света.

Йоан Маринов обича да слуша музика в различни стилове и от различни периоди, да спортува, кара ски и сноуборд
Бианка Куин, по-малката дъщеричка на Зорница Стойкова, обича да рисува, обожава животните, обича да танцува и пее, чете и пише истории.

Екатерина Куин е по-голямото от двете момичета на Зорница. Пее от 4-годишна. Музиката е нейната страст, но рисуването също й дава криле. Възпитаничка на Националното музикално училище със същия класен ръководител г-жа Велислава Тасева като сестра си Бианка Куин и децата от от 4 „б“ клас.


С радост можем да докладваме, че концертът вече е изгледан от част от малките ни пациенти и техните майки. В Детското УНГ отделение организирахме импровизирана прожекция в кабинета на старшата сестра Рени Наполеонова. Заради състоянието на дечицата, настанени в Клиниката по детска клинична хематология и онкология, се налага концертът да бъде показан на всеки малък пациент по отделно.  „Предоставили сме линк на майките на дечицата, които ще изберат най-подходящия момент да го пуснат. За съжаление, повечето ни пациенти в момента са в тежко състояние“, разказа клиничният психолог Ивайла Георгиева. Прожекция ще има и в Дневния център „Златна панделка“ към детската онкохематология, където дечицата, при които вече е минала острата фаза на лечението, се забавляват с връстници и възпитатели.

КОНЦЕРТЪТ МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ тук>>


Благодарим от сърце на Зорница Стойкова за чудесната изненада! Благодарим и на децата и техните семейства, че са се погрижили отново за своите болни връстници!


Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД