Новини

Ръководството на ИСУЛ и синдикатите честитиха на медиците 7 април на импровизирана церемония в двора на болницата | ИСУЛ

Новини

08.04.2024

Ръководството на ИСУЛ и синдикатите честитиха на медиците 7 април на импровизирана церемония в двора на болницата

Директорът на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Любомир Пенев и ръководството на синдикат „Защита“ честитиха на работещите в болницата Международния ден на здравето и професионалния празник на работещите в здравеопазването на импровизирана церемония в двора на лечебното заведение днес. По време на тържеството стана ясно, че е постигнато споразумение, заплатите на повечето служители в една от най-старите болници у нас, да бъдат увеличени с 15%, като има диференциран подход към някои структурни звена. Увеличението ще бъде отразено още във фишовете им за месец март.

„Благодарение на увеличението на клиничните пътеки с 14,38% от 1 март, което е общовалидно за всички болници, които работят с НЗОК, успяхме да постигнем този ръст на заплатите. Бих искал да е повече, но за момента това можем да си позволим“, каза пред присъстващите изпълнителният директор на болницата. Той декларира, че  ръководството на болницата ще направи всичко възможно ръстът на заплатите плавно да продължи.

Още преди настоящото увеличение, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ беше една от малкото държавни болници, осигурила на служителите си минималните заплати, залегнали в последния КТД за сектор „Здравеопазване“. 

Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"