Новини

Десет от клиничните занимания на ICMS ще бъдат водени от лекари от ИСУЛ | ИСУЛ

Новини

24.04.2024

Десет от клиничните занимания на ICMS ще бъдат водени от лекари от ИСУЛ

Тази седмица, в периода 25 – 28 aприл, ще се проведе XXII Международен конгрес по медицински науки (International congress of medical sciences – ICMS). Организационният комитет е съставен изцяло от студенти по медицина и се осъществява с подкрепата на АСМБ-София (Асоциация на студентите – медици в България). Конгресът ще се проведе на територията на Медицински университет – София и за поредна година ще събере над 500 участници от цял свят в името на науката и медицината.

Темата на тазгодишното издание е „Shaping the future through science“ и обещава да развие потенциала на младите медици и да оформи бъдещето на медицинските науки. Гост-лектори ще бъдат Проф. Станимир Сираков (УМБАЛ „Св. Иван Рилски“), Prof. Elisa Anamaria Liehn (University of Southern Denmark), Dr. Tomaž Štupnik (University of Ljubljana), Dr. Mathijs Botman (Global Surgery Amsterdam) и Dr Murhaf Assaf (University Hospital of Wales). Те ще запознаят участниците с най-новите постижения и тенденции в областта на медицината.

ICMS поощрява бъдещите лекари да поемат по пътя на науката. 126 активни участници ще представят своята научна работа в четири различни области – вътрешни болести, хирургия, обществено здраве и предклинични дисциплини.

По време на конгреса участниците ще упражнят и подобрят своите умения в над 100 практически уъркшопа в различни медицински области, като 10 от клиничните уъркшопи ще бъдат водени от различни специалисти, работещи в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ". Сред лекторите от болницата са Д-р Гергана Войнова (специализант, Клиника по кардиология), д-р Мария Константинова (специализант, Клиника по кардиология), д-р Петър Калайджиев (кардиолог, Клиника по кардиология), д-р Велислава Начкова (началник, Спешно отделение), д-р Радоил Симеонов (ортопед, Клиника по ортопедия и травматология), д-р Георги Луканов (специализант, Клиника по ортопедия и травматология), д-р Атанас Панев (специализант, Клиника по ортопедия и травматология) и д-р Нези Низамова (УНГ специалист, Клиника по УНГ болести) ще обучават практически студентите и ще представят иновации в профилактиката, диагностиката и лечението на пациенти.

ПРОГРАМА НАПРАКТИЧЕСКИТЕ ЗАНИМАНИЯ (ICMS 2024 WORKSHOPS)

Източник: International congress of medical sciences – ICMS