Новини

Двама лекари от ИСУЛ бяха удостоени с награда за научна дейност на празника на МУ-София | ИСУЛ

Новини

05.12.2022

Двама лекари от ИСУЛ бяха удостоени с награда за научна дейност на празника на МУ-София

Двама лекари от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха удостоени с награда по повод традиционното честване на празника на Медицински университет – София и 105-тата годишнина от създаването на Медицинския факултет.

 

Доц. д-р Теофил Седлоев, дм от Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ получи наградата за високи постижения в медицинската наука и преподаване в областта на хирургичните науки на името на Проф. Парашкев Стоянов.
Снимка:  д-р Теофил Седлоев - вдясно- получава отличието си по време на церемонията

 

За носител на наградата за млад учен, за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване в областта на клиничните науки на името на Акад. Асен Хаджиолов бе удостоена ас. д-р Славяна Ушева, дм, отново от Клиника по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Преди по-малко от два месеца д-р Ушева заслужи и наградата за Млад лекар на годината на традиционната церемония, организирана от Български лекарски съюз.
Снимка:  наградени от ИСУЛ - доц. д-р Теофил Седлоев и д-р Славяна Ушева.
Снимка: д-р Пламен Пенчев получи дипломата си от акад. Трайков.
Снимка: доц. д-р Васил Василев получи дипломата си от акад. Трайков. 

 

Според правилника на МУ-София, ректорът на МУ-София, акад. Лъчезар Трайков връчи дипломите на заелите академични длъжности „професор“ и „доцент“ за изминалата 2021-та година. Сред тях бяха проф. д-р Пламен Пенчев, Клиника по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, доц. д-р Пламен Гецов, началник на Клиниката по образна диагностика и доц. д-р Васил Василев, началник на Клиниката по нефрология.


Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД