Новини

Благотворителна инициатива на адв. Биляна Тончева събра средства за ремонт на Детското УНГ отделение на ИСУЛ | ИСУЛ

Новини

18.12.2023

Благотворителна инициатива на адв. Биляна Тончева събра средства за ремонт на Детското УНГ отделение на ИСУЛ

Адв. Биляна Тончева и фондация "Калинки за живот - за децата с таласемия" направиха " Коледен обяд с кауза" под надслов" Не красотата ще спаси света, а доброто и любовта". Инициативата им беше в подклепа на Детското УНГ отделение към УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", което има нужда от ремонт, за да може да разшири своя капацитет и да предложи по-добри условия за болните деца и техните родители.
Снимка: адв. Биляна Тончева беше главен координатор и водещ на събитието


Любезен домакин на събитието, на което присъства и изпълнителния директор на болницата, г-н Любомир Пенев, беше празнично украсения елегантен хотел Intercontinental. Над 150 човека изгледаха видеото от Детския експертен център за доброкачествени хематологични заболявания, чието преобразяване стартира на миналогодишния благотворителен обяд на същите организатори. Адв. Тончева, която освен любезен домакин на събитието, беше и негов водещ, обяви, че средствата за ремонт на Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, към което е насочена новата й кауза, почти са събрани.

 

Събитието уважиха - г-жа Роси Маккий - собственик на "Телематик Интерактив България"АД, д-р Цветелина Спиридонова, собственик на лечебни заведения "Хигия" , Нели Хаджийска, Марияна Векилска, Ники Кънчев , Мария Бонева, собственик на телевизия Code Health, д-р  Йонко Мермерски, д-р Николай Царибашев, както и представите на много бизнес и благотворителни организации - "Зонта клуб София",  "Дамски клуб на високи токчета" с председател г-жа Ива Владимирова , "Клуба на младите  дами в бизнеса" с председател Емона Карагьозова, "Бизнес лейди", с председател Мария Шукерова, Биляна Георгиева, "Лидер БГ" , г-жа Здравка Тотева, ПР на "Дамски клуб на високи токчета" и др.

 

Гостите се насладиха на магичните изпълнения на Камелия Воче и изпълненията на изящните балерини София и Джулия Галови, на Шопски танцов ансамбъл при НЧ "Иван Вазов".
Снимка: Камелия Воче поздрави присъстващите с няколко песни.


Който има желание да подпомогне инициативата все още може да се включи като се свърже с адв. Биляна Тончева или директно с УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.


Защо е важно Детското УНГ отделение да бъде ремонтирано и капацитетът му да бъде увеличен?


В него се лекуват дечица от няколко месечна възраст до 18 г. Към отделението функционира единственият специализиран център за вадене на чужди тела от дихателните пътища при деца у нас. Детското УНГ отделение на ИСУЛ е и едно от малкото места в страната, където се извършва диагностика на слуха при новородени бебета и се поставят кохлеарни импланти при деца. Освен това то е единственото специализирано звено за ушно-носно-гърлени болести при деца в Западна България. През зимните месеци, както и по време на грипни епидемии, капацитетът му се оказва недостатъчен и се налага лекарите да връщат деца. За тези от малчуганите, чието състояние не е спешно, съществува дълъг списък на чакащите за приемане, който понякога е месец, дори два напред.

Ето защо ръководството на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ осигури допълнителни помещения, с които да бъде разширен капацитетът на отделението. Те обаче имат нужда от ремонт, тъй като не разполагат с баня и тоалетна. От реконструкция имат нужда и останалите стаи, след който ще бъдат по-просторни и по-приветливи за децата.


Вярваме, че заедно ще постигнем тази цел!

 
Защото, както казва адв. Тончева: "НЕ КРАСОТАТА, А ДОБРОТО И ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСЯТ СВЕТА!“


 Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"