Новини

Топ хирургът д-р Димитър Пейчинов е претендент за Балкански медицински Оскар | ИСУЛ

Новини

20.04.2023

Топ хирургът д-р Димитър Пейчинов е претендент за Балкански медицински Оскар

Пловдив събира светилата в медицината на 5 май.  Един от водещите хирурзи в България, който ежедневно извършва спешни и планови операции в голям и много голям обем в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ - д-р Димитър Пейчинов, е финалист за осмото издание на Балканските медицински награди. Той е номиниран в една от най-престижните категории – за Наградата на пациентите.

 

Заедно с екипа на Kлиниката по xирургия в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ д-р Пейчинов въвежда последните иновации и техники в хирургията.
Снимка: д-р Пейчинов по време на лапароскопска операция 
Снимка: Лапароскопска операция


 


Снимка: Д-р Пейчинов с част от екипа по време на поредната операция по спешност.


Златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023 ще отличат хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи от балканските държави с доказани значими постижения в областта. Церемонията е на 5 май 2023. от 20 часа в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив.

 

Д-р Пейчинов извършва високоспециализирани интервенции (лапароскопски и класически) в пълния обем на Коремната хирургия – доброкачествени и злокачествени заболявания на жлъчен мехур и черен дроб, доброкачествени и злокачествени заболявания на панкреаса, заболявания на стомаха, тънко и дебело черво, хеернии, реетроперитонеални тумори, заболявания на млечната жлеза и др.
Снимка: Обстановка в Клиниката по хирургия 


Той е роден в Ракитово, където през 2006 г. завършва средно образование в СОУ “Св. Климент Охридски“. През 2012 г. се дипломира като магистър-лекар в Медицински Университет-Пловдив. През 2013 г. започва специализация по хирургия под ръководството на Акад. Дамян Дамянов в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”-София и паралелно с това работи като лекар-ординатор в Спешното отделение на същата болница. През 2018 г. придобива специалност по Хирургия и същата година става шеф-екип. 2019 г. завършва магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ-София.

 

Асистент в Катедра по спешна медицина и Докторант в Катедра по гастроентерология в Медицински университет – София. Има участие в 16 научни статии и 10 Научни конгреса в страната и чужбина. Част е от авторския колектив на ТОМ XI. Висцерална хирургия. Хирургия на херниите, стомашно-чревния тракт и ретроперитонеалното пространство.- под редакцията на акад. Д. Дамянов.


Източник: EXPOWORLD