Новини

Коледен концерт на деца от музикалното училище, посветен на връстниците им от детската онкохематология на ИСУЛ | ИСУЛ

Новини

29.12.2021

Коледен концерт на деца от музикалното училище, посветен на връстниците им от детската онкохематология на ИСУЛ

Трогателна изненада за малчуганите, които вместо вкъщи, ще прекарат празниците в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, подготвиха децата от 3Б клас на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.  Те зарадваха малките пациенти със свои изпълнения и видеообръщения.

Идеята тръгва от класната ръководителка на малките таланти, г-жа Велислава Тасева, която искала да даде на децата най-важния урок – че е важен жеста, който ще направят към човек в нужда, а не материалната стойност на подаръка.

Първа на идеята откликва Зорница Стойкова, майка на Бианка Куин, която се заема да организира импровизирания концерт. „Госпожа Велислава Тасева учи децата на много неща - както в науките, които се преподават в училище, така и на нещата от живота. Децата я обича много“, разказва Зорница, която без колебание се включва в инициативата. Само за два дни, с много ентусиазъм, децата успяват, да се организират и да запишат посланието си към непознатите приятелчета.

Тогава обаче идва малко затруднение – някой трябва да обедини записите, за да се превърнат те в истински концерт за болните дечица. И както често се случва, направеното добро повлича след себе си друго -  Милен Янкулов, един от "суперхората" на платформата за доброволчески инициативи Times Heroes поема щафетата и концертът е готов.

А малките доброволци чакат със затаен дъх да разберат каква ще е реакцията на техните болни приятелчета. Засега виртуално, тъй като заради пандемията свижданията в отделението са невъзможни.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ КОНЦЕРТ ТУК

А ето и децата, които стоят зад тази мила инициатива:

Лазар Димитров много обича животните. Харесва предизвикателствата, математиката и плуването.

Никол Липовска харесва четенето, музиката, обича спорта и най-вече карането на кънки.

Веселин свири на кларинет и е страстен рибар.

Димитър обича и се интересува от всички изкуства, природата и света на животните.

Севар Караиванов учи и харесва руски език.

Бианка Куин  свири на пиано. Обича да рисува, да пее, да композира, да пише и да чете истории, обожава котките и всички животни. Харесва снега и морето. Малката Деси е нейна братовчедка.

Юлия свири на арфа, обича да чете. Обожава своите две кучета. Спортът също й е любим: кара ски и играе тенис. 

Освен че е много музикална, Мартина харесва поезията и именно със стихче е избрала да поздрави непознатите деца в болницата.

Ема Каракашева се вълнува от танци и е състезател по акробатичен рокендрол. Обича морето и кара уинд сърф.

Със свои изпълнения в Коледния концерт участват още Ева, София, Ния, Марги, Филип и сестричката му, Йоан, които с много любов са се включили в изненадата за децата от ИСУЛ.

Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"