Новини

Годишни награди за професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ | ИСУЛ

Новини

13.05.2024

Годишни награди за професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

На тържествена церемония в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха дадени традиционните Годишни награди, които отличават професионалистите по здравни грижи на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ за годината.

 

Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Любомир Пенев, който благодари на присъстващите медицински сестри и лаборанти за това, че въпреки многобройните изкушения в частните болници, продължават да бъдат част от екипа на ИСУЛ. „УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ има нужда от вас“, каза той по време на емоционалното си обръщение.

 

За Лаборант – „Професионалист на годината“ бе избрана Галина Тимушева, рентгенов лаборант към Клиниката по образна диагностика. Галина Тимушева е дългогодишен служител, който се отличава с отдаденост, лоялност и професионализъм.
Снимка: Изпълнителният директор на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ връчва наградата на Галина Тимушева - Рентгенов лаборант "Специалист по здравни грижи" на годината.


Отличието в категорията Медицинска сестра – „Професионалист на годината“ отиде при Росица Павлова, медицинска сестра в Нервно интензивно отделение, и Ваня Александрова, медицинска сестра в Детския УНГ кабинет на Диагностично-консултативния блок на болницата.
Снимка: Росица Павлова беше наградена в категорията Медицинска сестра "Професионалист по здавни грижи" на годината. Тя е един от най-дългогодишните служители на болницата. Цели 49 г. от трудовия й път са минали тук.


Росица Павлова е сред най-дългогодишните служители на болницата. Вече 49 години тя не само е част от екипа на медицинското заведение, но е неизменно свързана с работата на едно от най-тежките отделения в него – Нервно интензивно отделение.


 

Снимка: Ваня Александрова - сестра в Детския УНГ кабинет на ИСУЛ получи от директора на болницата награда за Медицинска сестра - "Професионалист по здравни грижи" на годината.


Ваня Александрова пък е добре позната на всички родители и малчугани, които преминават през детския УНГ кабинет. С неизменната си ведра усмивка, тя успява да разсее притесненията на всеки родител и да стане приятел с всяко дете.

 

Този път сред наградените имаше и мъж. Става въпрос за парамедика Павел Лозанов – парамедик от Клиниката по ортопедия и травматология, който заслужи отличието в категорията Парамедик – „Професионалист на годината“. Любопитен факт е, че преди да стане парамедик, Лозанов е завършил ветеринарна медицина. От работата с животните се отказал заради прекалената комерсиализация в тази сфера, от която страдат най-беззащитните пациенти.Снимка: Единственият мъж сред наградените - парамедикът Павел Лозанов, който беше отличен като Парамедик - "Специалист по здравни грижи на годината".

Най-голямата награда - Старша медицинска сестра - Ръководител „Здравни грижи“ на годината беше връчена на Димитрина Ангелова – старша сестра на Клиниката по анестезиология и активно лечение. Димитрина Ангелова е сърцето и душата на Централна реанимация. Човекът, който винаги дава личен пример и е еталон за професионализъм и трудолюбие.


 

 
Снимка: Най-голямата награда Старша медицинска сестра - "Ръководител здравни грижи" съвсем заслужено отиде при Димитрина Ангелова - старша медицинска сестра на КАИЛ.

„Дълго време на специалистите по здравни грижи се гледаше като на даденост. Един невидим и неизчерпаем ресурс. Това доведе до отлив от професията на много колеги, които потърсиха друго поприще, където да бъдат подобаващо оценени за тежкия труд, който полагат“, каза в обръщението си към своите колеги Катя Димова, главна сестра на болницата.

 


Снимка: Главната сестра на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" Катя Димова.


Виолета Никова, председател на Дружеството на професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която е и старша сестра на една от най-натоварените клиники – тази по Ортопедия и травматология, поздрави колегите си и им пожела още много успехи в тяхната високо отговорна работа. 
Снимка: Виолета Никова, която освен старша сестра на Клиниката по ортопедия и травматология е и председател на Дружеството на професионалистите по здравни грижи в ИСУЛ.Още снимка от събитието


Снимка: Проф. Йорданка Узунова - член на БД на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" поздравява старшата сестра на годината - Димитрина Ангелова.


Снимка: Проф. Йорданка Узунова и Десислава Кирилова, административен директор на ИСУЛ.Снимка: Виолета Никова, която се надява да успее да задържи в Клиниката по ортопедия и травматология парамезика Павел Лозанов.

Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"