Новини

Годишните награди на УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“ бяха връчени на официална церемония днес | ИСУЛ

Новини

14.11.2023

Годишните награди на УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“ бяха връчени на официална церемония днес

На тържествена церемония днес бяха раздадени Годишните награди на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. По традиция те отличават най-изявените през годината професионалисти в различни направления.


Началникът на Първо УНГ отделение доц. д-р Юлий Рангачев стана хабилитиран лекар на годината. Клиниката по уши-нос-гърло пък беше избрана за Клиника на годината. Това е звеното от болницата, което е реализирало най-добър финансов резултат от началото на годината (144% ръст спрямо същия период на миналата година).


Ето и победителите в отделните категории:

- Санитар на 2023 г." – Ива Василева, Клиника по хирургия

- „Технически служител на 2023 г." – Полина Радева, Клиника по образна диагностика

- „Служител на 2023 г." – Моника Николова, Връзки с обществеността

- „Специалист по здравни грижи на 2023 г." – колективна награда на сестринския екип на Клиниката по детска клинична хематология и онкология: Ст. м.с. Искра Ангелова, м.с. Роза Панайотова, м.с. Илияна Самоковска, м.с. Снежана Миневска

- „Лабораторни дейности (лабораторен лекар/лаборант/биолог/вирусолог) на 2023 г.“ – Мирослава Гърбова, мед. Лаборант в Клинична лаборатория

- „Специализираш лекар на 2023 г." – д-р Гергана Войнова, Клиника по кардиология

- „Младши лекар на 2023 г." – Д-р Мартин Емилов, Клиника по неврология

- „Специалист по здравни грижи (хирургична сестра) на 2023 г.“ – Мария Братонова, Клиника по урология и андрология

- „Лекар в категория „Нехабилитиран лекар" на 2023 г." – Д-р Кеворк Кайкчиян – Клиника по ортопедия и травматология

- „Ръководител по здравни грижи (старша сестра) на 2023 г“ – Ст. м. с. Павлинка Кънчева – Клиника по УНГ болести

- „Лекар в категория „Хабилитиран лекар" на 2023 г." – Доц. д-р Юлий Рангачев, -Клиника по УНГ болести

- Клиника на годината – УНГ клиника


 

Тази година към категориите, в които се присъждат награди, бяха добавени още три: „Хирургична сестра на годината“, „Старша сестра на годината“ и „Лабораторни дейности“.


Беше връчена и една колективна награда – на сестринския екип в Клиниката по детска клинична хематология и онкология“, което е прецедент. Професионалистите по здравни грижи бяха отличени заради своята жертвоготовност в труден за клиниката момент, когато няколко сестри едновременно се пенсионираха или напуснаха работа, което доведе до сериозен проблем със средния персонал. Благодарение на навременните действия, както на ръководството на клиниката, така и на болницата, кризата беше овладяна и не бе допуснато тя да се отрази на работата.

 

Кои са наградените служители:
Ива Василева е санитар в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Тя е един от най-слънчевите служители – отзивчива и винаги подхождаща с внимание към проблемите на пациентите.
Полина Радева от Клиниката по образна диагностика работи на една от най-невралгичните точки в болницата. Има пряк ежедневен контакт с болните и с техните близки. Владее перфектно немски език, тъй като . Живяла е в Германия дълги години, но вижда бъдещето си в България. От 12 години е част от Клиниката по образна диагностика на болницата.
Моника Николова преди да поеме Връзките с обществеността на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е заемала същата позиция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Преди това дълги години е работила в частния сектор, където е била програмен директор и директор „Връзки с обществеността“ в Български икономически форум.

Мирослава Гърбова от Клинична лаборатория на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е друг служител, който едеждневно работи „на първа линия“. Тя е част от Спешната лаборатория на болницата от 8  години. Колегите й я описват като изключително изпълнителен, отговорен, съвестен и лоялен  колега. 


С
т. сестра Искра Ангелова, сестра Роза Панайотова,  сестра Илияна Самоковска и сестра Снежана Миневска от Клиниката по детска клинична хематология и онкология дори и в най-трудните летни месеци  проявиха сила на духа и отдаденост към децата и не допуснаха компромис с лечението на най-малките.
Д-р Гергана Войнова, специализант в Клиниката по кардиология, е от лекарите, за които медицината е призвание и сбъдната мечта. Още от самото начало на обучението си в МУ-София се записва като доброволец в Клиниката по кардиология, където се запалва по сърдечно-съдовите заболявания.
Д-р Мартин Емилов е лекар от общо неврологично отделение от 2015 г. Пред 2019 г., поради липса на лекари в интензивно отделение, той бе включен в работния график на същото. По време на КОВИД епидемията работи в КОВИД- интензивно отделение. Това му позволи да се квалифицира като добър неврореаниматор и сега работи в двете отделения, с което оказва безценна помощ за работата на клиниката /тъй като кадровия проблем по отношение на лекари в отделение по интензивно лечение продължава да съществува/.
Сестра Мария Братанова работи в Клиниката по урология и андрология от 2019 г. Ето какво казва за нея старшата сестра на клиниката, Галя Александрова: „В ежедневната си работа сестра Братанова проявява инициативност и отговорност. Взема адекватни самостоятелни решения, в рамките на своята компетентност. Ценена е както от пациентите, така и от всички служители на Клиниката по урология и андрология“.

 

Павлинка Кънчева, старша сестра на Второ УНГ отделение, е още един герой в бяла престилка. Поради повсеместния недостиг на професионалисти по здравни грижи, често й се налага да бъде единствената медицинска сестра, която обслужва над 20 пациенти, приема и изписва болни. Въпреки това намира сили да дава и дежурства към отделението, за което отговаря.
Д-р Кеворк Кайкчиян, или Кево, както го наричат не само неговите колеги от Клиниката по ортопедия и травматология, но и повечето от служителите в болницата, е част от екипа на Клиниката по ортопедия и травматология на ИСУЛ от 20 години. Един от големите специалисти по хирургия на горен крайник. Винаги усмихнат и винаги готов да разкаже някой анекдот, за да разведри обстановката. Освен това прецизен и отговорен в работата си, готов да поеме ангажимент.
Доц. Д-р Юлий Рангачев, началник на Първо УНГ отделение, може да бъде перла в короната на която и да е голяма болница по света. От 29 години професионалният му път обаче е свързан с Клиниката по УНГ на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Завършил е Медицински университет - София, има специалност по Отоларингология и Онкология. Притежава и магистърска степен по Здравен мениджмънт. Доц. Д-р Рангачев е съучредител и член на Съвместна онкологична национална мрежа, на Българско сдружение по бронхология и интервенционална пулмология.


Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"