Новини

Поздравителен адрес от изпълнителния директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по повод празника на болницата | ИСУЛ

Новини

13.11.2023

Поздравителен адрес от изпълнителния директор на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по повод празника на болницата

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,


Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 11 ноември – празника на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“!


Професията на медика е специална, защото изисква много повече от професионална компетентност. За да бъдеш добър лекар, професионалист по здравни грижи, санитар, трябва да бъдеш преди всичко добър човек. Сърдечен и състрадателен. Аз зная, че много от вас живеят с болката на своите пациенти и не спират да мислят за тях и след като напуснат лечебното заведение. Именно тази грижа, тази състрадателност Ви отличава. Тя е нещото, което кара пациентите да се доверяват и да Ви поверяват най-ценното си – своя и на близките си живот.

Добрата болница е добре смазана машина, в която всеки има своята роля. Не само медиците, но и десетките невидими специалисти от администрацията, които с труда си допринасят лечебното заведение да посреща нуждите, както на пациентите, така и на лекарите. Искам да честитя празника и на тях!


Знаете, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ премина през труден период по време на пандемията от коронавирус, която ни изправи пред редица предизвикателства. Благодарение на всички вас, успяхме да се мобилизираме и да се преборим и с това изпитание, точно както са го правили нашите предшественици във вече 87-годишната славна история на болницата. История, изпълнена с много постижения и успехи.


Вярвам, че успехите за нас тепърва предстоят и вече имаме първите индикации, че сме поели по правилния път към постигането на тази цел.


Вярвам, че заедно можем!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 


ЛЮБОМИР ПЕНЕВ,

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“