Новини

Започва VII-ия национален конгрес на младите гастроентеролози | ИСУЛ

Новини

09.09.2022

Започва VII-ия национален конгрес на младите гастроентеролози

В програмата ще вземат участие само млади лекари под 35г., докторанти, специализанти и студенти по медицина

 

Днес, 9.09.2022 г. в 13:30 часа е официалното откриване на  VII-ия Национален конгрес на Младите Гастроентеролози, който ще се проведе в Медицински Университет-София в Анатомичната Аудитория.  В програмата ще вземат участие само млади лекари под 35г., докторанти, специализанти и студенти, които имат интерес в областта на гастроентерологията, като ще представят иновативни научни разработки и клинични случаи.  Темите ще покрият заболявания на горния гастроинтестинален тракт, долния гастроинтестинален тракт, Хепатология и жлъчно-панкреатична патология.

Входът е свободен за всички студенти, докторанти и специализанти. Журналистите, също са добре дошли.


Интересен акцент в програмата са т.нар. Tandem Talks, при които млади лекари от различни специалности коментират едно и също гастроентерологично заболяване като по този начин допринасят за комплексния подход при лечението.


Организатори на събитието са Катедрата по Гастроентерология към Медицински Университет София, Клиника по Гастроентерология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и Асоциацията на Младите Гастроентеролози.

Програма на конгреса


Снимка: д-р Иван ЛютаковСнимка: д-р Радислав Наков


Припомняме, че първият Конгрес на младите гастроентеролози се проведе по инициатива на младия гастроентеролог д-р Радислав Наков, който, за съжаление, остана завинаги на 32 години. Днес неговите колеги и най-вече д-р Иван Лютаков от Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, продължават традицията в провеждането на събитието.

Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД